Krevety s katalánskou omáčkou romesco

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rajčata
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Mandle
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 179.1 mg
  • Vláknina 4699 mg
  • Vitamín A 4699 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 175 °C. Rajče omyjeme, očistíme a dáme do nevymazané zapékací nádoby. Přidáme oloupané stroužky česneku. Pečeme v troubě asi 30 minut.

  • 2

    Papriku a chilli papričku vložíme do pánve. Přilijeme 75 ml vody a 3 lžíce vinného octa. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme 5 minut. V jiné pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a plátky chleba na něm dozlatova opečeme po obou stranách. Vyjmeme je a vložíme do mixéru.

  • 3

    V uvolněné pánvi s olejem opražíme mandle a rovněž je vložíme do mixéru. Přidáme papriku, chilli papričku, pečený česnek a rajčata. Vše rozmixujeme. Mixujeme a přidáváme zbývající olej a ocet. Osolíme a opepříme. Omáčku prolisujeme přes síto. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku dáme do mísy, přidáme vařené krevety a podáváme.

Komentáře k receptu