Bačovská pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 200 g Mrkev kořen
  • 800 g Skopová plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 494.4 mg
  • Vláknina 8580 mg
  • Vitamín A 8580 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou plec bez kosti naklepeme, protkneme slaninou a česnekem, posolíme, opepříme, srolujeme napevno a zavážeme nebo sepneme jehlami. Ve velkém pekáči s víkem opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou, cibulí nakrájenou nadrobno a mrkví na kostičky, podlijeme vodou, zakryjeme víkem a v troubě dusíme pozvolna, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme. Hotové maso vyjmeme, do pekáče přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a necháme na mírném ohni vařit. Potom vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka, vrátíme zpět maso, obložíme ho bramborami nakrájenými na plátky, osolíme, zakryjeme a dáme do trouby dusit, dokud brambory nejsou měkké. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami, přelité hotovou šťávou.

Komentáře k receptu