Marmeláda rajčatová s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 40 g Cukr vanilka
  • 50 ml Rum
  • 1 špetka Sorban draselný
  • 1.5 kg Rajčata
  • 2 kg Hrušky
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 299.8 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata i hrušky nakrájíme na kousky. Vložíme zvlášť do hrnců a za častého míchání vaříme na silnějším ohni do rozvaření. Ještě horké rozvařené hrušky i rajčata rozmixujeme, dáme do jednoho hrnce, zasypeme cukrem, vanilkovým cukrem. Pokračujeme ve vaření (před dokončením vaření přidáme Sorban), přilijeme rum a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Ještě horkou marmeládu rozlijeme do suchých teplých sklenic, ihned zavíčkujeme. Poklademe je víčky dolů na 10 minut, potom je obrátíme a necháme vychladnout. Vychlazené uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu