Dýňovo-jablečná polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 40 g Slanina anglická
  • 120 ml Smetana
  • 1 ks Dýně
  • 5 ks Jablka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2879 mg
  • Vláknina 18370 mg
  • Vitamín A 18370 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.9 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni, cibuli i jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Orestujeme je na olivovém oleji a podlijeme vývarem.

  • 3

    Osolíme a opepříme.

  • 4

    Na konci přidáme šalvěj a muškátový oříšek, povaříme 2 minuty a rozmixujeme.

  • 5

    Přidáme smetanu a cukr a ještě chvilku povaříme.

  • 6

    Housku osmažíme nasucho na krutony.

  • 7

    Plátky slaniny také osmažíme nasucho dokřupava.

  • 8

    Polévku podáváme s krutony ozdobené plátkem slaniny.

Komentáře k receptu