Majonéza s kayenským pepřem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 3 ks žloutek
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • 2 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1.7 mg
  • Vláknina 45.3 mg
  • Vitamín A 45.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky osolíme, opepříme a smícháme s hořčicí a vinným octem.

  • 2

    Můžeme míchat v mixéru nebo ručně metličkou.

  • 3

    Za stálého míchání přiléváme olej.

  • 4

    Mícháme do té doby, kdy získáme hustou konzistenci.

  • 5

    Poté dochutíme citronovou šťávou a kayenským pepřem.

Komentáře k receptu