Toast s karamelizovanou cibulí, hráškem a kajenským pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 kávová lžička Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Kajenský pepř
  • 1 kávová lžička hnědá miso pasta
  • 2 ks Bageta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1495 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.6 mg
  • Vláknina 10393.4 mg
  • Vitamín A 10393.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky, česnek oloupeme (jeden stroužek si dáme stranou). Spolu s octem, vodou a kajenským pepřem pečeme 45 minut na 200 °C.

  • 2

    Bagety nakrájíme na plátky a zastříkneme olejem. Na posledních 5 minut je dáme do trouby k cibuli.

  • 3

    Mezitím povaříme hrášek na 4 minuty.

  • 4

    Nepečený stroužek česneku rozmixujeme s mandlemi v mixéru. Poté přidáme i hrášek, mátu, moso, citronovou šťávu, sůl a pepř.

  • 5

    Pečené plátky bagety potřeme hráškovou pastou a podáváme s cibulemi.

Komentáře k receptu