Patas allioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Olej olivový
  • 60 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 801.1 mg
  • Vláknina 9480 mg
  • Vitamín A 9480 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na 4 cm velké kostky, rozprostřeme je na pečící plech a zalijeme olejem. Brambory v oleji důkladně obalíme a dobře posolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 45 minut dozlatova. Při pečení s plechem občas zatřeseme, aby se brambory opekly ze všech stran.

  • 2

    Pro přípravu česnekové majonézy allioli si připravíme utřený česnek, žloutky, ocet nebo citrónovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v kuchyňském robotu. Za chodu k surovinám přiléváme pomalu olej, dokud se nevytvoří hustá majonéza. Osolíme.

  • 3

    Brambory podáváme zalité majonézou nebo s majonézou v misce, do které budeme brambory namáčet.

Komentáře k receptu