Horchata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rýže loupaná
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Mandle
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 372.5 mg
  • Vláknina 17031 mg
  • Vitamín A 17031 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 9.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně vypereme, necháme okapat, vyklopíme do mísy a zalijeme vodou. Zakryjeme a necháme minimálně 2 hodiny máčet, nejlépe přes noc.

  • 2

    Rýži scedíme, 600 ml vody dáme stranou. Rýži vložíme do mixéru a zpracujeme co nejjemněji. Přidáme blanšírované mandle a zpracujeme, až budou jemně umleté.

  • 3

    Přidáme skořici, strouhanou limetkovou kůru a cukr. Přilijeme vodu z máčení rýže a mícháme, až se cukr rozpustí.

  • 4

    Podáváme ve velkých sklenicích s ledem a limetkovou kůrou.

Komentáře k receptu