Šťovíková polévka s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šťovík
  • 500 g Hrušky
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 263.9 mg
  • Vláknina 9509.8 mg
  • Vitamín A 9509.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit.

  • 2

    Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme.

  • 3

    Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou.

Komentáře k receptu