Zapečené provensálské clafoutis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Sýr Ricotta
  • 0.5 šálek Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 12 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 246.4 mg
  • Draslík 352.7 mg
  • Vláknina 6594.1 mg
  • Vitamín A 6594.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 6 minut do změknutí na kostičky nakrájený lilek a pokrájenou odjádřenou papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  • 3

    Vedle v mixeru rozmixujeme najemno ricottu s vejci, 1 krajícem chleba bez kůrky a česnekem. Do směsi vmícháme špetku soli a pepře, nakrájenou bazalku, olivy rozpůlené napůl, strouhaný parmezán a orestovaný lilek s paprikou.

  • 4

    Směs nalijeme do máslem vymazané formy (asi 20 x 20 cm), dáme do trouby a pečeme asi 35 minut, až zezlátne.

  • 5

    Po vyndání z trouby necháme vychladnout a servírujeme.

Komentáře k receptu