Zapečené provensálské clafoutis
Suroviny
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika žlutá
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Sýr Ricotta
- 0.5 šálek Olivy černé
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 12 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 246.4 mg
- Draslík 352.7 mg
- Vláknina 6594.1 mg
- Vitamín A 6594.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 6 minut do změknutí na kostičky nakrájený lilek a pokrájenou odjádřenou papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
3
Vedle v mixeru rozmixujeme najemno ricottu s vejci, 1 krajícem chleba bez kůrky a česnekem. Do směsi vmícháme špetku soli a pepře, nakrájenou bazalku, olivy rozpůlené napůl, strouhaný parmezán a orestovaný lilek s paprikou.
-
4
Směs nalijeme do máslem vymazané formy (asi 20 x 20 cm), dáme do trouby a pečeme asi 35 minut, až zezlátne.
-
5
Po vyndání z trouby necháme vychladnout a servírujeme.