Masamanská kari pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Hřebíček
  • 6 ks Pepř červený celý
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Šalotka
  • 2 polévková lžíce Galgan
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 2369.1 mg
  • Vláknina 57757 mg
  • Vitamín A 57757 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.1 mg
  • Vitamín E 14.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu necháme cca 15 minut namáčet v horké vodě. Poté vložíme do mixéru, přidáme nadrobno nasekanou šalotku, česnek, spodní část lodyhy citronové trávy a nadrobno pokrájený galgán. Zpracujeme na hrubší pastu.

  • 2

    V pánvi nasucho opražíme římský kmín, koriandrová semínka, hřebíčky a kuličky pepře. Po 1-2 minutách odstavíme a směs rozemeleme v mlýnku najemno. Prášek smícháme s krevetovou pastou, solí a cukrem, přidáme olej a smícháme s pastou z mixéru.

Komentáře k receptu