Kulatá pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tuňák v oleji
  • 200 g Sýr Cottage
  • 250 g Mouka žitná
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Kukuřice
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 87.7 mg
  • Draslík 227.2 mg
  • Vláknina 945 mg
  • Vitamín A 945 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olejem vymažeme plech na pečení. Do mísy vložíme sýr, vejce, sůl, mléko a vše mixérem rozmixujeme. Do menší mísy dáme mouku a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Tuto směs přimícháme do sýrového těsta a vše promícháme. Pokud se nám těsto lepí, přidáme trochu mouky.

  • 2

    Těsto přikryjeme a necháme v chladu odstát 2 hodiny. Poté z těsta vyválíme kruh, potřeme rajčatovým protlakem, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, konzervovaného tuňáka, petrželku, kukuřici a strouhaný sýr. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu