Gazpacho s uzeným pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 plátek Pstruh uzený
  • 3 dl Olej olivový
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 721.1 mg
  • Vláknina 7412.3 mg
  • Vitamín A 7412.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a rozkrojíme na čtvrtinky. V mixéru rozmixujeme, přilijeme víno, přidáme česnek a postupně, za stálého šlehání vléváme olivový olej. Přecedíme přes jemné síto a na cca 15 minut vložíme do lednice.

  • 2

    Z cukety odkrojíme 4 tenké plátky. Zbylou cuketu a papriky pokrájíme na drobné kostičky. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek. Plátky cukety stočíme do ruličky, naplníme pokrájenou zeleninou a vložíme do polévky. Doplníme kouskem uzeného pstruha a ihned podáváme.

Komentáře k receptu