Rajčatové sugo neboli rajčatový základ na pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 47.4 mg
 - Vláknina 480 mg
 - Vitamín A 480 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Recept na rajčatové sugo je převzatý přímo z Itálie, kde je také kolébka pizzy.
 - 
                                2
Italové vezmou rajčata a rozmixují je na kaši s olivovým olejem – co nejkvalitnějším. Touto směsí poté potírají pizzu a dozdobí ji dalšími ingrediencemi.
 - 
                                3
Takže plechovku rajčat dáme do misky spolu s olivovým olejem a rozmixujeme ji. Anebo můžeme sugo připravit také z čerstvých rajčat – 200 g rajčat zbavíme slupky, nakrájíme je (přičemž vyhodíme tvrdé stopky). Dále už je postup stejný – rozmixujeme na kaši.
 - 
                                4
Dochutit můžeme čerstvými bylinkami, česnekem nebo prostě koupit už ochucené plechovky rajčat.