Hrášková polévka se sýrem, bylinkami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Mateřídouška
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1291 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 533.3 mg
  • Vláknina 17566.6 mg
  • Vitamín A 17566.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné lahůdkové cibulky (převážně bílou část) pokrájíme na kolečka. Malou cuketku ďo 15cm omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Z čerstvé omyté bazalkové, petrželové a mateřídouškové natě otrháme lístky. V misce rozšleháme metličkou Lučinu se smetanou.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak k ní přimícháme cuketku, petrželové a mateřídouškové lístky, promícháme a přilijeme vroucí zeleninový vývar. Pak přisypeme promytý mražený hrášek a vaříme při mírnější teplotě 5-7 minut. Před dovařením přimícháme smetanu se sýrem.

  • 3

    Jakmile přejde polévka varem, odstavíme ji z plotny.

  • 4

    Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme ji úplně dohladka. Podle chuti ji osolíme a ochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme bazalkovými lístky a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu