Muffiny s jahodami a rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 100 g Jogurt bílý
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 200 g Reveň (Rebarbora)
  • 100 g Marcipánová hmota surová
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 74.9 mg
  • Draslík 145.8 mg
  • Vláknina 2692.2 mg
  • Vitamín A 2692.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi.

  • 4

    Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod.

  • 5

    Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min.

  • 6

    Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem.

  • 7

    Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou.

Komentáře k receptu