Dvoubarevná pečínka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová plec
  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 574 mg
  • Vláknina 1752.5 mg
  • Vitamín A 1752.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec vcelku osolíme, okmínujeme a spolu s uzeným masem vložíme do sádlem vymazané remosky. Maso obložíme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a neoloupanými, omytými hlavičkami česneku, které jsme překrojili napříč. Nakonec vše zakapeme vodou.

  • 2

    Pokrm pečeme do změknutí masa, během pečení maso podléváme horkou vodou.

  • 3

    Na talíře rozdělíme oba druhy masa a ihned podáváme.

Komentáře k receptu