Karamelová zmrzlina s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 90 g Čokoláda hořká
  • 280 g Cukr krupice
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 220.6 mg
  • Draslík 148.4 mg
  • Vláknina 2520 mg
  • Vitamín A 2520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr krystal, vodu, oloupené mandle a na pánvi je zahříváme deset minut, pak karamel nalijeme na vymazaný plech. Po hodině tuhnutí ho nalámeme na kousky a roztlučeme paličkou.

  • 2

    Čokoládu rozehřejeme s mlékem na ohni. Ušleháme cukr, tři žloutky, přilijeme mléko s čokoládou a přecezenou směs vaříme za stálého míchání patnáct minut v rendlíku. Pak ho necháme hodinu vychladnout. Ušleháme šlehačku, smícháme ji se studeným krémem. Směs zpracujeme strojkem na zmrzlinu a podáváme.

Komentáře k receptu