Citronový sorbet s broskvemi a bazalkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 424.5 mg
- Vláknina 8430 mg
- Vitamín A 8430 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme. 
- 
                                2Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout. Poté bazalku vyjmeme, přidáme citrónovou kůru a šťávu, promícháme, nalijeme do zmrzlinového strojku a vyrobíme sorbet. 
- 
                                3Broskve omyjeme, nakrájíme na dílky, posypeme cukrem a rozdělíme do pohárů. 
- 
                                4Hotový sorbet rozdělíme po kuličkách na broskve, dozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        