Pomerančový sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 230 g Cukr krupice
  • 600 ml Voda pitná
  • 4 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Máta
  • 3 polévková lžíce Campari Aperitivo Bitter
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 333 mg
  • Vláknina 7680.3 mg
  • Vitamín A 7680.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomocí škrabky oloupeme z pomerančů vrchní vrstvu kůry. Při mírné teplotě a za občasného míchání rozpustíme ve vodě cukr. Pak přivedeme k varu a bez míchání necháme 2 minuty vařit. Podle potřeby stahujeme ze stěn hrnce.

  • 2

    Uvařený sirup slijeme do žáruvzdorné mísy, přidáme pomerančovou kůru a necháme vychladnout.

  • 3

    Z oloupaných pomerančů vymačkáme 125 ml pomerančové šťávy, kterou nalijeme do sirupu. Přidáme campari, procedíme a alespoň na 30 minut vložíme do lednice.

  • 4

    Zmrzlinovou hmotu vložíme do strojku na zmrzlinu a podle návodu výrobce mícháme 15 minut.

  • 5

    Mezitím si z bílků našleháme tuhý sníh. Ten vmícháme do zmrzlinové hmoty a zpracováváme ve strojku dalších 5 minut. Poté přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do mrazničky. Zde vydrží až 2 měsíce.

  • 6

    Před podáváním necháme sorbet asi 15 minut změknout v lednici a ozdobíme mátou.

Komentáře k receptu