Rumovo-rozinková zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 70 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 80 ml Rum
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 131.1 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 616.7 mg
  • Vitamín A 616.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla.

  • 2

    Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme k utřeným žloutkům. Vzniklou směs v kastrůlku pomalu zahříváme, dokud nezhoustne na krém. Nevaříme!

  • 3

    Poté krém přecedíme přes síto, opatrně přilijeme rum, vmícháme rozinky, směs vložíme do zmrzlinového strojku a podle návodu připravíme zmrzlinu.

Komentáře k receptu