Tessinský chlebový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 120 g Čokoláda hořká
  • 100 g Hrozinky
  • 220 g Chléb konzumní
  • 80 g Mandle
  • 80 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 80 g Kandovaná citronová kůra
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.5 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 6 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 150.9 mg
  • Draslík 429.1 mg
  • Vláknina 10296.7 mg
  • Vitamín A 10296.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 520.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chléb přelijeme horkým mlékem. Rozinky namočíme do koňaku. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nalámanou hořkomléčnou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.

  • 2

    Vlhký chléb prohněteme, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, kakao, rozpuštěnou čokoládu, strouhanou citrónovou kůru, kandovanou pomerančovou a citronovou kůru, rozinky, mandlové lupínky a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta.

  • 3

    Formu do mikrovlné trouby o velikosti 22 cm vymažeme máslem, dáme do ní chlebovou směs a na 360 W a 200°C při horním i dolním ohřevu pečeme v mikrovlné troubě 2 minuty, pak snížíme troubu na 180 W a pečeme ještě 22 minut. Před koncem pečení zkusíme dort špejlí, je-li dost propečený. Hotový necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu