Sekaná z těstovin a jehněčího

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 225 g Jehněčí maso mleté
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 286.8 mg
  • Vláknina 7652.5 mg
  • Vitamín A 7652.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče vložíme máslo, necháme v mikrovlné troubě roztéci, dno a boky pekáče vymažeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    Lilek posekáme, dáme ho do cedníku a necháme odpočinout 20 minut, poté ho opláchneme vodou a osušíme.

  • 3

    Těstoviny vložíme do misky, přidáme trochu soli, vroucí vodu, přiklopíme a vaříme po dobu 8 minut na nejvyšší výkon. Občas zamícháme, poté necháme přikryté pár minut stát.

  • 4

    Do další misky umístíme olej, mleté jehněčí maso a nasekanou cibuli, přikryté pečeme na nejvyšší výkon 2 minuty.

  • 5

    Masové hrudky rozmačkáme, přidáme nasekanou papriku, rozetřený česnek, oregano a lilek. Přikryté pečeme na nejvyšší výkon 5 minut, v polovině pečení promícháme.

  • 6

    Těstoviny necháme okapat, přidáme i se smetanou a vejci k jehněčímu, osolíme, opepříme, vše vložíme do pekáče a upěchujeme.

  • 7

    Pečeme 10 minut na střední výkon.

Komentáře k receptu