Rychlý medovníček ke kávě podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 140 g Med včelí
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Sůl
  • 5 g Cukr vanilka
  • 7 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1064 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 293.3 mg
  • Draslík 520.9 mg
  • Vláknina 5474 mg
  • Vitamín A 5474 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě na střední výkon asi 20 vteřin.

  • 2

    Rozpuštěné máslo v misce vidličkou promícháme s medem, vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme 150g mouky a prášek do pečiva a dobře promícháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.

  • 3

    Misku vhodnou pro použití v mikrovlnné troubě vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané misky a vložíme do mikrovlnné trouby na střední výkon na 3,5 minuty.

  • 4

    Dezert je hotový, pokud se těsto nelepí na špejli. Pokud se těsto na špejli lepí, vložíme ještě na stejný výkon na 30 vteřin do mikrovlnné trouby.

Komentáře k receptu