Vařená cibule se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 50 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 kg Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 39.1 mg
  • Draslík 435.4 mg
  • Vláknina 8550.3 mg
  • Vitamín A 8550.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozložíme do ploché nádoby. Osolíme ji, opepříme a okmínujeme.

  • 2

    Olej smícháme se smetanou, měkkým tvarohem a rozdrobenou Nivou. Směs naneseme na cibuli a posypeme na kostičky nakrájenou slaninou. Nádobu zakryjeme potravinářskou fólií, ještě přiklopíme a pokrm vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 15 minut.

Komentáře k receptu