Rýžový dezert s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Kandované ovoce
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pistácie
  • 500 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr vanilka
  • 150 g Rýže Arborio
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 700 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Víno bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 204.7 mg
  • Draslík 190.9 mg
  • Vláknina 5125 mg
  • Vitamín A 5125 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži a vanilkový cukr, promícháme, přilijeme víno, necháme téměř odpařit, zalijeme mlékem, zmírníme oheň a velmi zvolna za častého míchámí vaříme 18-20 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky necháme v míse a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme cukr a dobře rozmícháme. Postupně přimícháme vyšlehanou smetanu a sníh z bílků, přidáme kandované ovoce, strouhanou čokoládu, posekané pistáciové oříšky a nakonec opatrně přimícháme vychladlou rýžovou směs. Mísu zakryjeme alobalem a vložíme na 3 hodiny do mrazáku.

  • 3

    Dezert můžeme naporcovat jako zmrzlinu nebo postavit doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.

Komentáře k receptu