Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 957 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 400 mg
 - Draslík 76.5 mg
 - Vláknina 5150 mg
 - Vitamín A 5150 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.
 - 
                                2
Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody.
 - 
                                3
Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka.
 - 
                                4
Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky".
 - 
                                5
Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.
 - 
                                6
A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)
 - 
                                7
TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.