Tofu sladkokyselé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Sýr sójový - Tofu
  • 75 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Fazolové klíčky
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 8 ks Klasy kukuřice mražené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.25 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 270.6 mg
  • Vláknina 12775 mg
  • Vitamín A 12775 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer pokrájíme na plátky, mrkev na proužky a papriku na kostičky. Napříč na poloviny rozkrojíme zelené fazolové lusky.

  • 2

    Rozpálíme olej ve woku a přidáme utřený česnek, mrkev, celer, papriku, zelené fazolky a kukuřičné klásky a smažíme 4 minuty. Přidáme fazolové klíčky a tofu a povaříme 2 minuty.

  • 3

    Cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, Solamyl a vývar smícháme a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu