Kuřecí játra v salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 100 g Zelí hlávkové červené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 443.3 mg
  • Draslík 632.6 mg
  • Vláknina 6709 mg
  • Vitamín A 6709 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou.

  • 2

    Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem.

  • 3

    Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu