Vánočka celozrnná z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 19 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 121.7 mg
- Vláknina 18498.7 mg
- Vitamín A 18498.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu smíchaný krupicový a vanilkový cukr. 
- 
                                2Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. 
- 
                                3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Když nás v průběhu cyklu pekárna upozorní zvujkovým signálem na možnost přidání surovin, přisypeme k těstu rozinky. 
- 
                                4Po ukončení programu pekárnu vypneme, vyjmeme z ní formu a těsto přendáme na pomoučenou pracovní plochu. Zde ho nakrájíme na stejných 9 dílů a upleteme z něj klasickou bábovku. Tu dáme zpět do formy, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme nakrájenými mandlemi. 
- 
                                5Nastavíme program pečení a světlou kůrku, a pekárnu opět zapneme. 
- 
                                6Po ukončení programu pekárnu vypneme, vyndáme z ní formu a upečenou vánočku v ní necháme chvíli chladnou. Potom ji opartně vyklepneme a necháme vychladnout zcela. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        