Chléb francouzské revoluce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 280 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 400 g Mouka chlebová
  • 200 g Mouka žitná bílá
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 5 g Droždí sušené
  • 230 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1177 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 279.8 mg
  • Vláknina 12462 mg
  • Vitamín A 12462 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme (asi 10minut) ve slupce ve slané vodě, scedíme a ještě teplé oloupeme. Nakrájíme na kostičky, 3 celé plátky si necháme na ozdobu.

  • 2

    Do mísy nalijeme vodu, přidáme brambory, sůl, žitnou, chlebovou a celozrnnou mouku a promícháme. Přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu ozdobíme těsto plátky brambor a necháme péct.

Komentáře k receptu