Brioškový chléb s arašídy a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 80 g Cukr třtinový
  • 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 6 g Zázvor mletý
  • 40 g Arašídová pomazánka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 97.3 mg
  • Draslík 100.4 mg
  • Vláknina 250 mg
  • Vitamín A 250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, přilijeme mléko, přidáme změklé máslo, třtinový cukr, sůl, strouhaný zázvor a arašídovou pomazánku a nakonec tmavou mouku. Vmícháme kvásek, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu