Kmínový chleba
Suroviny
- 70 g Mouka žitná bílá
- 15 g Droždí
- 350 g Mouka chlebová
- 120 g Mouka celozrnná špaldová
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 170 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 3 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Chlebový kvásek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 4 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.9 mg
- Vláknina 5680 mg
- Vitamín A 5680 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, poté mouku, kvásek a droždí. Zapneme program „Celozrnný“ a necháme kynout. 
- 
                                2Před třetím kynutím těsto posypeme kmínem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        