Polévka curry-beef

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí libové
  • 100 g Jogurt bílý
  • 200 g Mrkev kořen
  • 3 ks Cibule červená
  • 0.5 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 3 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 588.7 mg
  • Vláknina 7812.8 mg
  • Vitamín A 7812.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno, vložíme do kastrolu spolu s masem na rozpálený tuk a podusíme. Poté přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a zasypeme kari kořením.

  • 2

    Zeleninu zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a citronovou šťávu. Na mírném ohni vaříme 8 minut. Poté vmícháme jogurt a již nevaříme.

  • 3

    Polévku servírujeme a ozdobíme omytými lístečky koriandru.

Komentáře k receptu