Salát s česnekem a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 260 g Těstoviny konzumní
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Jablka
  • 4 ks Citrony
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 dl Majonéza česneková
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 932.3 mg
  • Vláknina 33995 mg
  • Vitamín A 33995 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opereme listy hlávkového salátu, necháme okapat, poté je odložíme na hodinu do lednice.

  • 2

    Mírně osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej, 10 minut vaříme. Poté těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 3

    Oloupeme a na kostičky pokrájíme jablka, přelijeme citronovou šťávou.

  • 4

    Těstoviny, nakrájený celer, jablka i rozpůlené vlašské ořechy smícháme, promícháme s česnekovou majonézou.

  • 5

    Salátovou mísu obložíme listy hlávkového salátu a lžící přidáme těstovinový salát.

  • 6

    Podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu