S bramborovým salátem párečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Párky Frankfurtské
  • 0.5 ks Masox
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 plátek Šunka dušená
  • 1 l Voda pitná
  • 1.2 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 25.4 mg
  • Draslík 1321.2 mg
  • Vláknina 16823.8 mg
  • Vitamín A 16823.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme brambory, vložíme je do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme 20 minut dovařit. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátky šunky pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemno.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a šunku, masový vývar rozpustíme v horké vodě, přilijeme na pánev. Když se směs začne vařit, odstavíme ji ze sporáku, přidáme cukr, ocet a pepř. Směsí polijeme brambory, promícháme, přendáme do salátové mísy. Na chladném místě necháme odležet 2 hodiny.

  • 3

    Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou.

  • 4

    Do velkého hrnce dáme vařit vodu na párky. Až bude horká, párky do ní vložíme, vaříme bez pokličky 10 minut. Poté vyndáme a podáváme s vychlazeným salátem.

Komentáře k receptu