Slepice dušená s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 520 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 195.2 mg
 - Draslík 1070.3 mg
 - Vláknina 7301.5 mg
 - Vitamín A 7301.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Na základ vložíme porce slepice, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme téměř doměkka.
 - 
                                2
Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, vsypeme majoránku a dusíme doměkka.