Polévka fazolová indická
Suroviny
- 225 g Brambory
 - 225 g Pastinák
 - 225 g Tuřín
 - 400 g Fazole
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.2 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 975 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 581.8 mg
 - Vláknina 12958 mg
 - Vitamín A 12958 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme veškerou zeleninu s výjimkou zelené papriky a cukety a smažíme za stálého míchání 5 minut. Přidáme česnek, mletý koriandr, kari pastu, mletou papriku a smažíme minutu.
 - 
                                2
Přidáme vývar a sůl. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou hrnec a vaříme za občasného míchání 25 minut.
 - 
                                3
Přidáme cukety, fazole a zelenou papriku, zakryjeme a povaříme 15 minut.
 - 
                                4
Do mixéru dáme 3 dl polévkové směsi. Rozmixovanou směs dáme zpět do polévky, ohřejeme k bodu varu a podáváme.