Ukrajinský boršč
Suroviny
- 200 g Hovězí maso přední
 - 250 g Vepřové maso libové
 - 200 g Bílé zelí
 - 300 g Brambory
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Celer bulvový
 - 60 g Cibule
 - 40 g Olej slunečnicový
 - 150 g Červená řepa
 - 10 g Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Pepř celý červený
 - 3 ks Hřebíček
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hrášek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 50.3 mg
 - Draslík 489.5 mg
 - Vláknina 6030.5 mg
 - Vitamín A 6030.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1057.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Řepu si dáme vařit, nebo použijeme sterilovanou, kterou propláchneme vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na oleji opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme maso, které orestujeme a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme 30 minut v tlakovém hrnci do poloměkka.
 - 
                                3
Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu a spolu se zelím (můžeme použít okapané sterilované zelí), pepřem, bobkovým listem, hřebíčkem a solí přidáme do polévky. Povaříme 10 minut.
 - 
                                4
Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky, česnek oloupeme a utřeme. Spolu s rajčatovým protlakem přidáme do polévky a vaříme doměkka.
 - 
                                5
Poté přidáme červenou řepu, cukr a hrášek. Prohřejeme a podáváme.