Crema catalana
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 17 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 510.3 mg
- Draslík 117.8 mg
- Vláknina 9394.7 mg
- Vitamín A 9394.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1035.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko s vanilkovým luskem, skořicí, citrónovou a pomerančovou kůrou dáme do hrnce, přivedeme k varu. Vaříme zvolna 5 minut, slijeme a necháme stát. 
- 
                                2Žloutky utřeme s cukrem do krému, pomalu přiléváme mléko a celou dobu šleháme. Nalijeme zpátky do hrnce a vaříme za stálého míchání na středním ohni 5 - 10 minut, dokud směs nezhoustne (nesmí se vařit). 
- 
                                3Rozdělíme do 6 pohárků o objemu 185 ml a dáme na 6 hodin - nebo přes noc - do lednice. 
- 
                                4Před podáváním posypeme povrch hnědým cukrem a dáme na 3 minuty do trouby na režim grilování, aby cukr zkaramelizoval. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        