Frittata s cuketou a pecorinem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 14 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 391.7 mg
- Draslík 206.5 mg
- Vláknina 824.8 mg
- Vitamín A 824.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme. 
- 
                                2Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít. 
- 
                                3Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku. 
- 
                                4Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        