Chleba z cukety
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 9 g
- Sodík 982 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 312.9 mg
- Vláknina 9626 mg
- Vitamín A 9626 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme si plech, který vymažeme tukem. 
- 
                                2Cuketu nastrouháme, hojně posypeme solí a na sítu ji necháme pouštět vodu asi půl hodiny. Poté cuketu řádně vymačkáme. 
- 
                                3V misce smícháme 50 ml vlažné vody s droždím a dáme asi na 15 minut odstát. 
- 
                                4Do mísy prosejeme mouku, přidáme cuketu, droždí a tolik vody, abychom vytvořili tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto a necháme v míse zhruba půl hodiny na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochník, dáme na plech a necháme opět vzejít. Poté chleba potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 45 minut, dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        