Mrkvový hřbet
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 124 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 271.4 mg
- Vláknina 13176.7 mg
- Vitamín A 13176.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Droždí rozdrolíme do trošky mléka. Smícháme mouku se solí, přidáme cukr, přilijeme mléko s droždím. Vmícháme máslo a zbytek mléka. 
- 
                                2Ze vzniklé směsi vypracujeme tužší těsto. 
- 
                                3Očištěnou a oloupanou mrkev nastrouháme a vmícháme do těsta. Necháme přikryté kynout na teplém místě. Vykynuté těsto přendáme do olejem vymazané formy na pečení. Pečeme při 205 °C cca 50 minut. 
- 
                                4Upečený hřbet necháme vystydnout, poté vyklopíme z formy a krájíme na jednotlivé plátky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        