Pečené porce kapra ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1336 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 1905 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 313 mg
 - Draslík 1249.4 mg
 - Vláknina 10.5 mg
 - Vitamín A 10.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a posypeme kmínem. Každou porci překryjeme 2 plátky slaniny, kterou upevníme párátky.
 - 
                                2
Porce kapra vložíme do pekáče vymazaného máslem a olejem. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme. Když se tuk vypeče, podlijeme kapra vodou. Jakmile je slanina vypečená, je kapr upečený.