Mořský ďas na cibuli a víně
Suroviny
- 800 g Mořský ďas
- 100 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 913.1 mg
- Vláknina 1793.5 mg
- Vitamín A 1793.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Osolené porce ryby zaprášíme paprikou, obalíme v mouce a protáhneme rozšlehaným vejcem. Porce smažíme v rozpáleném oleji s máslem. 
- 
                                2Poté dáme dvě lžíce vysmaženého tuku do ohnivzdorného pekáče, do něhož jsme vyskládali polovinu cibule nakrájené na kolečka. Na cibuli položíme porce ryby, překryjeme je druhou polovinou cibule, podlijeme vínem a pečeme v troubě. V průběhu pečení porce ryby zakapeme rozpuštěným máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        