Pečeně nedělní po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Sýr Feta
  • 3 ks Cuketa
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 1 kg Brambory
  • 2.5 kg Kuře
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1164 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 338.4 mg
  • Draslík 1641.5 mg
  • Vláknina 10279 mg
  • Vitamín A 10279 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vnitřek kuřete vypláchneme studenou vodou a osušíme. Uvolníme opatrně kůži z prsíček. Prstem rozšiřujeme dutinu, pokračujeme dokud neuvolníme kůži jak na prsíčkách, tak na stehýnkách.

  • 2

    Pokrájíme lístky rozmarýnu, smícháme je se sýrem feta, máslem, pepřem, pastou ze sušených rajčat a směs vkládáme pod kůži.

  • 3

    Kuře vložíme do pekáče, přikryjeme a pečeme 60 minut v předehřáté troubě.

  • 4

    Rozebereme 1 hlavičku česneku na stroužky, ale neloupeme. Přidáme po 40 minutách ke kuřeti. Kuře potřeme olejem, přidáme do pekáče několik snítek rozmarýnu, osolíme, opepříme a 40 minut před koncem sejmeme pokličku, aby kuře zezlátlo.

  • 5

    Kuře přendáme na mísu, obložíme částí zeleniny a zbytek dáme do jiné ohřáté mísy. Vylijeme většinu vypečeného tuku a do zbývajícího vmícháme mouku. Za neustálého míchání vaříme.

  • 6

    Štávu přecedíme do omáčníku a podáváme s kuřetem.

Komentáře k receptu