Německý jablkový koláč
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 85 g Máslo čerstvé
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 115 g Mouka pšeničná hrubá
- 175 g Cukr krupice
- 85 g Cukr krupice
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Jablka
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.04 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1109 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 59 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 262.7 mg
- Draslík 219.8 mg
- Vláknina 8563.5 mg
- Vitamín A 8563.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na drobenku v míse smícháme hrubou mouku, cukr, skořici a máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky. 
- 
                                2V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme prošlehaná vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec vmícháme mléko. Vše ještě chvíli třeme. 
- 
                                3Polovinu těsta vložíme do dortové formy vymazané tukem a na dně vyložené pečicím papírem. Těsto poklademe polovinou oloupaných, na plátky nakrájených jablek, na ně rozetřeme zbylé těsto a poklademe zbylými jablky. Navrch koláče nahrubo nastrouháme vychlazenou drobenku. 
- 
                                4Koláč pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, vyklopíme a podáváme teplý. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        