Trojbarevný chlebíček
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 280 g Mouka pšeničná hrubá
 - 250 g Cukr moučkový
 - 20 g Kakao
 - 0.125 kávová lžička Potravinářská barva
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 424.2 mg
 - Draslík 120.5 mg
 - Vláknina 2450 mg
 - Vitamín A 2450 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme, přidáme cukr a žloutky a mícháme do zhoustnutí. Poté přilijeme rum, přidáme vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme.
 - 
                                2
Třetinu těsta přemístíme do vymazané a vysypané formy, druhou třetinu obarvíme kakaem, třetí červeným bretonem a složíme na sebe do formy.
 - 
                                3
V mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme.