Pstruh pečený po mexicku
Suroviny
- 800 g Pstruh
 - 2 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 872.3 mg
 - Vláknina 2337.5 mg
 - Vitamín A 2337.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme pstruhy, osolíme je, opepříme a dáme do nich několik koriandrových lístků. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
 - 
                                2
Do zapékací mísy poskládáme vedle sebe ryby a posypeme pokrájenými jarními cibulkami, chilli papričkami a paprikami.
 - 
                                3
Smícháme v misce cukr s citronovou šťávou a octem. Pstruhy touto šťávou přelijeme. Zapékací mísu přikryjeme a zapékáme 30 minut.
 - 
                                4
Pstruhy poté vyndáme a necháme okapat. Rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Okamžitě podáváme.