Kuře s rozmarýnem pečené na víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 906 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 71 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 234.5 mg
- Draslík 627.5 mg
- Vláknina 3372.3 mg
- Vitamín A 3372.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuře opláchneme, dočistíme, osušíme a osolíme. 
- 
                                2Do máslem vymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, na slaninu rozložíme rozporcované kuře. Pomažeme máslem a opepříme. 
- 
                                3Připravíme česnek, stroužky rozkrájíme na polovinu a rozházíme libovolně po masu. Ještě rozložíme na maso bobkové listy. 
- 
                                4Omytý citrón rozdělíme na čtvrtky a přidáme do pekáče ke kuřeti. Vše podlijeme vínem a 50 ml vývaru, případně použijeme trochu vody. 
- 
                                5Maso na pekáči přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu. 
- 
                                6Po hodině pekáč vyndáme z trouby, maso uvolníme, aby nebylo připečené, a ještě podlijeme. Pečeme dalších 45 minut. Ke konci pečeme maso odkryté. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        